Срђан Томић и Анастасија Бошковић вицешампиони Балкана 🥊

Срђан Томић и Анастасија Бошковић доносе сребро 🥈 у Мали Зворник и Зворник, а Петар Сандић бронзу 🥉

🏆 Наши шампиони, чланови СУБ „Обилић” из Малог Зворника и БК „Обилић ТРБ” Зворник, Анастасија Бошковић, Срђан Томић и Петар Сандић, достојно су представили јуниорску и омладинску репрезентацију Србије на шампионату Балкана у Румунији! 🇷🇸

🎽 Српска младост била је на висини задатка! 14 медаља за Србију на шампионату Балкана у Румунији. Након жетве, прегршт медаља стиже нам са EUBC шампионата Балкана у омладинској и јуниорској конкуренцији које је одржано од 18. до 29. октобра 2023. године у румунском месту Рамнику Валча (Râmnicu Vâlcea).

🔖 Химна „Боже правде” четири пута је у знак тријумфа српских боксерки и боксера интонирана на овом првенству где смо освојили укупно 14 медаља.

🔖 У категорији омладинки Србију су представљале Сања Митић (50 кг), Драгана Јовановић (54 kg) и Анастасија Бошковић (66 kg), док је у конкуренцији јуниорки српску тробојку носила Николина Џида (50 kg). Митићева је у категорији до 50 килограма освојила злато савладавши у финалу Румунку Михаелу Бадеску 2:1, Драгана Јовановић у категорији до 54 килограма исковала је злато Србији победом над Румунком Андреом Тудор, док је Анастасија Бошковић освојила сребро у категорији до 66 килограма изгубивши у финалу од домаће представнице Кринута Себе 0:3. Јуниорка Николина Џида освојила је бронзану медаљу.

🔖 Код омладинаца боје националног дреса на Првенству Балкана бранили су: Филип Џида (63,5 kg), Никола Цветковић (71 kg), Димитрије Андрејевић (75 kg), Марко Пижурица (80 kg) и Срђан Томић (86 kg), под вођством селектора Небојше Чуровића. Победничко постоље Цветковић је освојио у борби са Албанцем Бесианом Карајем у категорији до 71 килограм, Марко Пижурица у категорији до 80 килограма злато око врата зарадио је савладавши у финалу домаћег представника, младу наду Румуније Космина Булеуа.

🔖 У конкуренцији јуниора представљаји су нас Филип Станојевић (46 кг), Никола Максимовић (48 кг), Никола Богатиноски (52 кг), Огњен Антић (57 кг), Петар Сандић (60 кг) и Василије Ђурђевић (63 кг), под вођством селектора Бранислава Јовичића. Станојевић је заустављен у полуфиналу од Грка Неархоса Константиноудиса и тиме је освојио бронзу, Максимовић је исковао сребро поразом у финалу од Бугарина Ангела Димитрова. Богатиноски је освојио сребро изгубивши у финалу од Румуна Ренато Ника, Антић је заустављен у борби за злато од Румуна Мариа Гералиа. Саднић у полуфиналу такође од Румуна Андреи Маркуа чиме је освојио бронзу, док је Ђурђевић у борби за наслов шампиона заустављен од Молдавца Данила Гуранде.

🔖 „Иза нас је велики и квалитетан рад чија вредност се најбоље види кроз овај велики број медаља које је Србија освојила на шампионату Балкана у омладинској и јуниорској конкуренцији. Памтићемо ово такмичење како по медаљама, тако и од заједништву, дружењу, великом залагању како на приремама, спаринзима, посебно у рингу на самим мечевима. Поносни смо на комплетну селекцију Србије и на свих 14 медаља. Срећни се враћамо кући и још више мотивисани за наставак јаког рада како би на наредним такмичењима били још јачи и успешнији” – рекао је селектор мушке омладинске репрезентације Небојша Чуровић.

💻 Извор: Боксерски савез Србије

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

📷 Фото: Боксерски савез Србије / Свет бокса

Share