Шампиони са Дрине: Ниска медаља богатија за 11 одличја 🥋

Окитили се медаљама: Шампиони са Дрине успешни на Зворник опену

Богдан Неговановић јунак карате турнира „Зворник опен”


На деветом „Зворник опену”, одржаном протеклог викенда у том граду Републике Српске, такмичари малозворничког Карате клуб „Шампиони са Дрине” освојили су 11 медаља, шест златних, сребрну и четири бронзане.

Богдан Неговановић био је најуспешнији такмичар турнира са освојене три златне и сребрном медаљом. Он је био најбољи у борбама у категорији до 37 и до 40 килограма, као и у катама апсолутни ниво.

Златне медаље освојили су и Вук и Ђина Хајдуковић у борбама до 40 килограма, односно до 39 kg, а Милица Неговановић у катама је била прва, а у борбама до 30 kg осваја бронзу.  Константин Филиповић освојио је треће место у катама, а бронзаним одличјима окитили су се и Сара Мијатовић и Марија Обреновић.

На турниру су учествовали и такмичари КК „Шампиони” из Бање Ковиљаче који су освојили пет златних, две сребрне и три бронзане медаље. Марко Вукашиновић заузео је прво место у борбама јуниора до 61 kg и јуниори опен, а злато су у борбама освојили и јуниорка Валентина Вукашиновић (до 48 kg), Тијана Мијаиловић, наде (40 kg), и Душан Јакшић, пионири (30 kg).

Сребрне медаље освојио је Милан Неговановић у конкуренцији кадета до 52 kg и кадета опен, а бронзане Николај Неговановић у катама и борбама полетараца до 26 kg, као и Вељко Аврамовић у катама.

У генералном пласману најуспешнији су били:

I  Карате клуб „Mawashi” из Новог Сада;

II   Карате клуб „Босна” из Калесије;

III  Карате клуб „Шампиони” из Бање Ковиљаче.

На турниру који је организовао зворнички Карате клуб „Сенсеи” учествовало је 430 такмичара из 43 клуба, са преко 500 категорија, из три државе. Следеће године организатор прославља мали јубилеј, 10 година турнира, тако да ће настојати да као домаћини оправдају поверење свих учесника овог међународног такмичења, истакао је Војин Марјановић, председник карате клуба „Сенсеи” Зворник.

💻 Извори: Карате клуб „Шампиони са Дрине” / Лозничке новости / Карате клуб „Сенсеи”

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

📷 Фото: Карате клуб „Шампиони са Дрине” Мали Зворник/ Карате клуб „Сенсеи” Зворник

Share