Потписан Споразум о сарадњи општина Мали Зворник и Лебане ✒

Председник привременог органа општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, присуствовао је у среду, 8. новембра, у Лебану, обележавању Дана општине Лебане и прослави Митровдана, крсне славе овог места.

У оквиру свечаности, између општина Мали Зворник и Лебане потписан је Споразум о сарадњи, с циљем повезивања локалних заједница у области привреде и економског напретка.

С обзиром да две општине повезује богато културно-историјско наслеђе из времена Византије, Јевтић је овом приликом предложио покретање сарадње на плану културе и подршке промоцији мање познатог археолошког локалитета „Орловине” у Малом Зворнику, на којем су пронађени остаци утврђења везани за период владавине цара Јустинијана, као и различити предмети из тог доба.

 

Ово је шести споразум о братимљењу који је општина Мали Зворник склопила настојећи да успостави или ојача сарадњу са општинама, у циљу остваривања даљег развоја и напретка локалне заједнице.

Споразуми о сарадњи раније су потписани са општином Бела Паланка, Трговиште, Косовска Митровица и Уб, као и са црногорском општином Херцег Нови.

💻 Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

📷 Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share