Полагање за виша ученичка звања: Теквондо клуб „Душан Силни”

У уторак, 28. децембра, управа Теквондо клуб „Душан Силни” организовала је испит за ученичка звања и полагањем за више звање у овом спорту клуб је успешно окончао још једну радну сезону. Полагању је приступио 21 кандидат. Сви они су стекли услове да изађу на полагање и задовољили су критеријум знања који је од њих тражен.

Инструктор (испитивач), у име Српске интернационалне теквондо асоцијације, био је Марко Живковић, дипломирани професор спорта и физичког васпитања, носилац четвртог дàна у ITF стилу теквондоа, из лозничког Tеквондо клуба „Тае-Ло”, а уз њега комисију су чинили и тренери нашег клуба: Маја Перић, Бојана Драгашевић и Дејан Лукић.

Оснивач ТКД клуба „Душан Силни” Дејан Лукић, носилац црног појаса II дàн, традиционално се захвалио родитељима чланова клуба који истрајно указују своје несебично поверење, као и Спортском савезу Дрина  (чији су чланови и оснивачи), који у сарадњи са локалном самоуправом прати и помаже рад овог трофејног клуба.

„Идемо на заслужени одмор, а активности настављамо после празника. Свима који нас прате желимо срећне Божићне и новогодишње празнике и видимо се у новој сезони, са бољим резултатима и успесима. Спортски поздрав!”

Појас је показатељ нивоа знања, односно тренутног познавања теквондо борилачке вештине од стране ученика. Испиту су претходиле вишедневне припреме, кандидати су понављали технике које су биле потребне за полагање, могли да питају ствари које су им нејасне, да стекну нова знања и науче како се те технике практично примењују. За виши појас, ученик полаже пред комисијом и то по тачно утврђеном програму за тај појас. На сваком наредном тестирању, ученик има право да полаже за следећи виши појас.

Извор: Архива ТК „Душан Силни” Мали Зворник / Портал Мали Зворник инфо

Фото галерија: Теквондо клуб „Душан Силни”

Д.В.К.

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Архива вести: Мали Зворник инфо

Виша ученичка звања за спортисте Теквондо клуба „Душан Силни”

Најмлађа генерација спортиста на првом испиту: Теквондо клуб „Душан Силни”

Share