Одржана конференција за медије Привременог већа ОО СПС Мали Зворник

Данашњу конференцију је у просторијама странке отворио председник Привременог већа  ОО СПС Мали Зворник Сретен Лазић, рекавши да је Извршни одбор Главног одбора Социјалистичке партије Србије (ИО ГО СПС) на седници одржаној 7. фебруара, на основу  члана 35, става 1, Статута СПС донео Одлуку о распуштању органа општинске организације и именовању привременог руководства СПС у Малом Зворнику.

Привремено руководство има 11 чланова: Сретен Лазић је  председник,  а Милојко Божић, Богдан Дукић, др Гордана Цмиљановић, Раденко Врачевић, Драгољуб Васић, Миладин Максимовић, Бошко Марковић, Жељко Илић, Синиша Петровић, Милош Тимотић су чланови.

Задатак привременог руководства је да од дана ступања на снагу ове одлуке приступи организовању Изборне конференције Општинске организације СПС у Малом Зворнику, која треба бити одржана најкасније 60 дана од дана објављивања резултата избора 2016.

Привремено веће ОО СПС има сва статутарна овлашћења и надлежности ОО СПС Мали Зворник. Сретен Лазић је још нагласио да је првенствени задатак Привременог већа ОО Мали Зворник организација повереништава по Месним одборима (МО СПС), као и консолидација редова СПС, јер се руководство општинске организације СПС није састајало од 14. новембра 2014. јер бивши председник није сазивао одбор који би спроводио политику СПС.

Богдан Дукић је овом приликом рекао да због раскола до ког је дошло  у новембру 2014. Није конституисан Општински одбор а ни Извршни одбор Општинске организације СПС Мали Зворник, те да је из оправданих разлога одбор распуштен и именовано Привремено веће. Он је додао да је све до сада изворни СПС егзистирао на територији наше општине, те да је преко одборника, чланова Општинског већа и председника Месних заједница одржао континуитет у раду. Најбитнији задатак, рекао је Дукић је формирање Изборног штаба и повереништава по МО како би се што спремније дочекали избори, додавши да нису истините приче да је из СПС отишло 150 људи, већ да се ради о три, четири члана који нису били задовољни овом одлуком.

Председник Привременог већа Сретен Лазић истиче да је он, иако по функцији председник, само први међу једнакима, да свих једанаест чланова имају велики посао пред собом, да су они увек били заступници изворног СПС у Малом Зворнику, те да су крајње неистине које се пласирају, како су се прикључили Српској напредној странци (СНС).

Privremeno vece SPS - Februar 2016

Новинар: Драган Јовић

Уредник: Далибор Крстић

Фото: Мали Зворник Инфо

Share