Ново поглавље: Прва позоришна премијера у Зворнику након вишегодишње паузе 🎭

🔖 Прексиноћ је на позорници Дома омладине Зворник одиграна премијера позоришне представе „Јутро је паметније од ноћи” новоосноване позоришне дружине „ДИС Сцена Зворник”. 

🔖 Дом омладине Зворник, на челу са директором Ђорђем Деурићем, окупио је неке нове заљубљенике у позоришну уметност, али и искусне аматере из претходних постава.

🔖 Ентузијазам зворничана препознали су из Градске управе Зворник али и из ДИС Театра Бањалука који су заједно са колективом Дома омладине основали „ДИС Сцену Зворник”.

🔖 Прва представа новонасталог позоришта окупила је групу средњошколаца, који су са редитељем Александром Риђошићем синоћ поставили и одиграли представу „Јутро је паметније од ноћи”.

🔖 Главни јунак представе је Милан, заборавни средњошколац који није на време поправио оцене из српског језика и историје. У току учења заспи и у сну га посећују све личности о којима он учи, али овај пут Милан ће да научи друге, важне лекције.

🔖 Пуна сала Дома омладине, позитивни утисци гледалаца и подршка коју су млади глумци добили, даје ветар у леђа да „ДИС Сцена Зворник” настави да ствара.

🔖 Млади глумци и редитељ Александар Риђошић отпутовали су у Прњавор на 22. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске. Зворничани ће учествовати у такмичарском делу Фестивала.

🎭 Ова представа је пројекат ДИС Театра Бањалука и Bosnia and Heregovina Resilience Initiative (BHRI) којег имплементира Међународна организација за мирације, а финансира Аустријска развојна сарадња.

💻 Извор: Зворник Данас

📷 Фото: Зворник Данас

Share