Мини-пич спортски терен у насељу Жеграп опремљен новим мрежама 🥅

🔖 Спортски савез Дрина обезбедио је у августу, након три године од последње замене, нове мреже намењене игралишту за мали фудбал „Жеграп”.

Мултифункционални мали спортски терени корисни су за унапређење физичких и моторичких способности.

Акција Спортског савеза Дрина – август 2023. године

„На позив деце, решили смо проблем мрежа на головима. Ово је мала интервенција, али верујемо да ће њима променити доживљај играња фудбала. А у помоћ увек прискочи и наш сарадник, Игор Петковић. Сваки дан је прилика за позитивне промене. Спорт за све!”, речи су генералног секретара Спортског савеза Дрина Александра Андрића, професора физичког васпитања.

🔖 У Доњем насељу је у јануару 2012. године отворен за употребу мини-пич терен намењен за играње малог фудбала, одбојке и кошарке. Мини-пич терен је био део заједничког пројекта Министарства омладине и спорта и општине Мали Зворник.

Изградња је текла у две фазе. У првој фази, општина Мали Зворник је извршила припремне радове који су обахватили припрему подлоге за терен и прибављање целокупне документације и потребних дозвола, што је коштало око 2.500.000,00 динара.

Замена мрежа 2020. године

Након обављања техничког пријема објекта, терен је доступан првенствено деци и школској омладини, као игралиште за рекреативно и такмичарско бављење спортом. Општина Мали Зворник била је једна од 26 општина које су прошле на Конкурсу Министарства расписаном почетком марта 2011. године.

Фудбалски турнир: „Снага је у младима”

🔖 Од значајнијих такмичења извајамо да је, у оквиру пројекта који је финансирало Министарство омладине и спорта Републике Србије, Канцеларија за младе Мали Зворник у понедељак, 29. јула 2013. године, организовала турнир у малом фудбалу. Учешће је било бесплатно а сви учесници су добили мајице и качкете са логом Канцеларије. Температура на терену је била изнад 40 степени, али су се истрајни такмичари свих пет екипа показали као веома издржљиви.

💻 Извори (Архива): Спортски савез Дрина / Општина Мали Зворник / Канцеларија за младе Мали Зворник

📷 Фото: Спортски савез Дрина / Канцеларија за младе Мали Зворник

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

Share