Мерцедес Спринтер у возном парку Јавног комуналног предузећа „Дринаˮ

Камион носивости до 3,5 тоне Јавно комунално предузеће „Дринаˮ добило је недавно од општине Мали Зворник, која је ово возило набавила средствима из буџета.

Камион Mercedes Benz Sprinter 211 CDI има шасију са товарним сандуком, а куповина је реализована у настојању локалне самоуправе да обнови возни парк предузећа, побољша његову опремљеност и услове за рад.

Будући да су постојећа возила и механизација ЈКП „Дринаˮ дотрајали и да дуго није улагано у набавку нове опреме, локална самоуправа у последњих неколико година интензивно је радила на овом плану и из сопствених средстава или донација обезбедила предузећу више нових камиона и различитих радних машина.

Најновији камион намењен је за свакодневну употребу у области рада ЈКП „Дринаˮ, за послове на терену, превоз грађевинског материјала и остале сличне потребе.

Оправданост и значај ове набавке може се у потпуности разумети након поређења са једним од претходних модела, који је донедавно, нешто мање од две деценије, коришћен као теретно-резервни у возном парку комуналног предузећа. TAM 75 T5 BK 1980. годиште, носивости 2,2 тоне, уступљен је још средином претпрошле деценије ЈКП „Дринаˮ од стране ЈКП „Зеленило Београдˮ или ЈКП „Градска чистоћаˮ.

У Локалном плану управљања отпадом општине Мали Зворник, за период од 2012. до 2022. године, (Службени лист општине Мали Зворник број 07/11, објављен 26. децембра 2011. године) истакнуто је да Јавно комунално предузеће Дрина у свом возном парку има следеће врсте возила за одвожење отпада:

Теретно-смећар бубњара FAP (Фабрика аутомобила Прибој) 1921, 1989. годиште, носивости 10,5 тона; Теретно возило Застава 50.8 АК, 1990. годиште, носивости 2,4 тоне; Специјално возило за смеће-бубањ Застава 645, 1980. годиште, носивости 2,7 тона; Смећар-подизач Mercedes-FAP 1318, 1994. годиште, носивости 6,65 тона; Теретно-резерва TAM 75 T5 BK – кипер (са краћим међуосовинским растојањем), 1980. годиште, носивости 2,2 тоне…

У посматраном периоду, једино савременије било је специјализовано возило смећар – са потисном плочом, Mercedes Benz Axor 1824 L, 2008. годиште, носивисти 6,88 тона.

Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / ЈКП Дрина / Мали Зворник инфо

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник / ЈКП Дрина

Share