Међународни Теквондо ITF турнир „4th Mali Zvornik Open“: Дух спорта и младости

Међународни теквондо турнир „Мали Зворник опен” (4th Mali Zvornik Open ITF Taekwon-Do Championship) одржан је у суботу, 2. јуна, у сали Средње школе у Малом Зворнику. На такмичењу, које је, уз покровитељство Општине Мали Зворник и подршку, спорту традиционално оданих, спонзора, четврти пут организовао теквондо клуб „Душан Силни”, учествовало је 150 такмичара, из четири државе, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Хрватске.

Првопласирани у екипном пласману су спортисти Теквондо клуба „Top team” из Бачке Тополе. Клуб „Шековићи” (БиХ/РС) освојио је друго место, док је трећу позицију заузео Taekwon-Do клуб „Tae-Lo” Лозница.


Целодневну манифестацију свечано су отворили представници Спортског савеза „Дрина”, секретар Александар Андрић и председник савеза Горан Самарџић. Учеснике су поздравили, пожелевши им најлепше утиске и спортску срећу, председник Српске Интернационалне теквондо федерације Дејан Ђурасовић и домаћин турнира, тренер ТК „Душан Силни” Дејан Лукић, захваливши се општини Мали Зворник као покровитељу и свим дародавцима који су подржали организацију интернационалног такмичења у Малом Зворнику .

Првопласирани у екипном пласману су спортисти Теквондо клуба „Top team” из Бачке Тополе. Клуб „Шековићи” (БиХ/РС) освојио је друго место, док је трећу позицију заузео Taekwon-Do клуб „Tae-Lo” Лозница.

Најбољим клубовима и спортистима овог такмичења додељени су пехари и медаље. Уручено је 80 златних, 80 сребрних и 150 бронзаних медаља, а први пут у Малом Зворнику представљена је и атрактивна дисциплина – Тест снаге или тест ломљења, коју су демонстрирали тренери Миљан Ћосић V дàн – ТК „Српски Соко” Зворник и Дејан Лукић II дàн – ТК „Душан Силни” Мали Зворник.

Клубови који су наступили на турниру су:
„Tae-Lo” Лозница – Србија, „Шековићи” Шековићи – БиХ/РС, „Top team” Бачка Топола – Србија, „Ge-Baek” Славонски Брод – Хрватска, „Tong – Il” Нови Сад – Србија, „Српски Соко” Зворник – БиХ/РС, „Озон” Хан Пијесак БиХ/РС, „Принцип” Сремска Каменица – Србија, „Лозница” Лозница – Србија, „Бегуње” Бегуње – Словенија, „Добој” Добој – БиХ/РС и клуб домаћин „Душан Силни” Мали Зворник – Србија.


Клубови су подмлађени новим и мотивисаним такмичарима, а „4rd Mali Zvornik Open” обележили су искуство, квалитет и професионалност у организацији ИТФ (International Taekwon-Do Federation) турнира.
Оно што озбиљно може утицати на спортске резултате, учинак и доживљај, за било коју манифестацију која ће се организовати у будућности, су осетни недостатак вентилационог система и несносна врућина у спортској сали Средње школе Мали Зворник. Будући да је првобитна вентилација старија од три деценије, уз претпоставку да је репарација прескупа, надамо се да је могуће алтернативно обезбедити веће вентилаторе или нове савременије клима коморе протока ваздуха.

Фото галерија: Фејсбук страница Мали Зворник инфо

Архива Мали Зворник инфо

Утисци: Међународни Теквондо ITF турнир „3rd Mali Zvornik Open“

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share