Карате клуб Шампиони са Дрине другопласиран на турниру у Братунцу 🥊

У периоду када се свечано обележава Дан општине Братунца, Интернационални карате турнир Меморијал „Милош Делић Братунац” одржан је у суботу 23. септембра, у Спортској дворани Братунац. На турниру је учествовало 28 карате клубова из Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе. Око 250 такмичара је показало своје умеће у овом спорту.

Турнир је свечано отворио начелник општине Братунац Лазар Продановић, изразивши задовољство због указане части, уз обећање да ће се следеће године приступити и реконструкцији Спортске дворане, како би такмичари имали боље услове за бављење овим племенитим спортом, који има изузетан значај за формирање личности.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” представљало је је осам такмичара који су освојили седам златних и шест сребрних медаља. 🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥈🥈🥈🥈🥈🥈

У генералном пласману клубова заузели су II место 🏆. Наш такмичар Богдан Неговановић, са освојене три златне и једном сребрном медаљом проглашен је за најуспешнијег такмичара турнира у мушкој конкуренцији.

У дисциплини борбе златна одличја освојили су: Богдан Неговановић, у категорији до 37 килограма и категорији до 40 килограма🥇🥇; Милица Неговановић у категорији пионирке до 28 килограма 🥇; Ђурђина Хајдуковић у категорија женске наде до 39 килограма 🥇;

Сребро у Мали Зворник доносе: Вања Николић, у категорији кадеткиње до 61 килограма 🥈 и Вук Хајдуковић, у категорији мушке наде до 40 килограма 🥈.

У дисциплини кате две златне медаље освојила је Милица Неговановић 🥇🥇; Богдан Неговановић освајач је сребра и злата за наш клуб 🥇🥈. Сребрне медаље освојили су Сара Мијатовић у категорији женске наде до 49 килограма 🥈; Константин Филиповић – полетарац 🥈 и Марија Обреновић – млади кадет 🥈.

🥋 Управа Карате клуба, који предводе репрезентативка Србије Драгана Неговановић, председница клуба и један од тренера, уз подршку тренера Милана Неговановића, честита свим нашим шампионима на освојеним признањима.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Освајачи многобројних медаља и признања, од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”.

Под геслом „Спорт за свеˮ, у сарадњи са територијалним Спортским савезом „Дрина”, Карате клуб „Шампиони са Дрине” од октобра 2021. године организује бесплатну карате школу у Малом Зворнику. Тренинге су у почетку водиле репрезентативке Србије Драгана и Бранкица Неговановић, а сви нови полазници ослобођени су плаћања чланарине.

💻 Извори: Карате клуб Шампиони са Дрине / Општина Братунац

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

📷 Фото: Карате клуб Шампиони са Дрине / Општина Братунац

Share