Уручени априлски поклон пакети за бебе и новчана подршка родитељима

Родитељима 11 беба рођених током марта 2022. године у општини Мали Зворник, у складу са одлуком локалне самоуправе о подршци породицама са децом, у среду, 27. априла, уручени су поклон беби пакети и новчани износи од по 100.000 динара.

Наведену подршку родитељима у сали Скупштине општине Мали Зворник уручили су председник општине, Зоран Јевтић, заменик председника општине, Милисав Деспотовић и председник Скупштине општине, Радован Тадић.


Они су овом приликом честитали родитељима на принови и пожелели да у општини Мали Зворник буде више новорођених беба.

Председник Јевтић рекао је да је наведени вид подршке, одлуком Скупштине општине, предвиђен за свако новорођенче у општини Мали Зворник у текућој години, без обзира на редослед рођења.

Он је навео да локална самоуправа чини све да подржи породице са децом, да им унапреди економску ситуацију и олакша родитељство.

Јевтић је подсетио да је, осим подршке општине, мајкама на располагању и значајна новчана помоћ и подршка коју пружа Република Србија, додајући да је држава у текућој години увела низ мера подршке за породиље, које, осим новчаног износа, у девастираним општинама, где спада и Мали Зворник, укључују и финансирање до 50 посто вредности при куповини куће или стана.

Општина настоји да побољша услове за живот породица са децом, да их задржи да остану да живе у овој локалној заједници, а онима који се определе за живот на селу омогући једнако добре услове као и у урбаном делу општине.

Он је навео да локална самоуправа традиционално већ неколико година обезбеђује средства за куповину кућа за младе брачне парове који желе да живе на селу, набавку књига за прваке, новогодишњих пакетића за прваке и полазнике вртића, као и бесплатан локални јавни превоз за све ученике и пензионере.

Изградњом новог вртића „Цврчакˮ у Доњем Насељу локална самоуправа обезбедила је довољан број места у обданишту и укунула листу чекања за упис деце у Предшколску установу „Црвенкапаˮ.

Према речима председника општине, идеја руководства ове локалне самоуправе је да свака месна заједница има кутак за најмлађе, односно минимум једно дечје игралиште и у складу с тим на територији општине у протекле две године саграђено је седам дечјих игралишта по најсавременијим стандардима и обновљено неколико постојећих.

Власницима стамбених објеката и ове године, као и прошле, уз подршку државе, општина ће омогућити субвенције за побољшање енергетске ефикасности породичних кућа и станова.

Јевтић је овом приликом рекао и то да општина веома много ради и на стварању услова за веће запошљавање, те да је у новоотвореним фабрикама турских инвеститора у протекле две године посао добило више од 200 радника са подручја општине.

Он је навео да поменуте фирме, фабрика ПВЦ столарије у Брасини и фабрика текстила у Доњем Насељу, добро послују и да ће и у наредном периоду вршити пријем нових радника.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник
Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share