Почетком радова ближи се повратак одељења вртића у Доње Насеље

Радови на реконструкцији и доградњи објекта Дома месне заједнице у Доњем Насељу, у циљу изградње вртића и добијања нових капацитета за смештај и боравак деце у обданишту, почели су у четвртак, 15. априла.

Нови вртић, који ће радити као издвојено одељење Предшколске установе „Црвенкапа из Малог Зворника, имаће две радне собе, санитарне чворове, чајну кухињу и пратеће просторије, за смештај до 50 деце.

Према речима председника општине Мали Зворник, Зорана Јевтића, изградњом издвојеног објекта вртића у месној заједници Доње Насеље допринеће задовољењу потреба већине родитеља са подручја општине за смештајем деце у вртићу и укидању листе чекања.

У оквиру овог пројекта биће извршени грађевински радови, уређење дворишта са дечјим игралиштем и паркинг простором, као и опремање просторија.

Предвиђена је и набавка доставног возила за превоз оброка из матичне установе.

Процењена вредност пројекта износи око 18.000.000 динара, а биће финансиран средствима из наградног фонда освојеног у оквиру програма „Реформа пореза на имовину“, подржаног од Владе Швајцарске. Планирано учешће општине износи 2.700.000 динара.

 

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

 

Share