МУП неће толерисати нападе на полицајце

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас, поводом напада на полицијске службенике у Малом Зворнику, да ће инсистирати на томе да сви они који се усуде да нападну полицајце буду оштро кажњавани.

Стефановић је објаснио да су полицајци нападнути приликом обављања своје редовне дужности, и поручио да за такве поступке нема толеранције и да као друштво не можемо с тим да се миримо.

Зато тражим од тужилаштава и судова, не мешајући се у њихов посао, да предузму све из своје надлежности и да не дозволе да било ко у Србији мисли да ће овакве ствари пролазити некажњено или да ће казне бити благе, поручио је потпредседник Владе.

Он је истакао да је посао Министарства унутрашњих послова и свих других државних органа да штите безбедност грађана Србије, и нагласио да је његов посао, као министра унутрашњих послова, да штити безбедност свих припадника Министарства.

Због тога ћу у раду са тужилаштвом и свим осталима инсистирати на томе да они који се дрзну да нападну полицајце буду оштро кажњавани и да покажемо да Србија то не толерише, закључио је Стефановић.

Share