Сајам народне радиности у Малом Зворнику

Протеклог викенда, у оквиру манифестације „Скобаљијада и Гурманијада 2016“, која је по пети пут одржана у Малом Зворнику, посетиоцима су се, на традиционалном изложбено – продајном сајму народне радиности, представили бројни произвођачи домаће хране, алкохолних и безалкохолних пића, сувенира и других рукотворина из више градова Србије и Републике Српске. Међу учесницима сајма били су и представници града Лозница, који су искористили прилику да најаве и промовишу предстојеће летње манифестације у том граду и позову туристе да их посете и пропрате.
Захваљујући активностима и учешћу Удружења жена „Незаборав“ из Малог Зворника, изложбено – продајни сајам имао је и хуманитарни карактер. На штанду овог удружења, по симболичној цени од 50 динара, продаване су фигурице од гипса, настале у оквиру радионице за децу са посебним потребама, од чије продаје ће се финансирати куповина материјала потребних за наставак рада те креативне радионице.
Председница удружења Драгица Вучетић истакла је да је ова активност у удружењу од непроцењивог значаја за децу са посебним потребама, јер им омогућава да буду корисни, да стварају и овладају различитим техникама прављења фигура. Осим тога, она им омогућава да се друже, ствара им осећај задовољства и у сваком смислу позитивно утиче на њихов развој.
Младе чланице удружења и ове секције Ана Куцаловић, Вања Куцаловић и Катарина Павловић, које су истовремено чланице певачке групе удружења под називом „Вак“, наступиле су у оквиру културно – уметничког програма манифестације, представивши се публици са две изворне песме.
Пре њиховог наступа, чланови фолклорне секције Библиотеке „17. септембар“, млађег и средњег узраста, извели су неколико сплетова игара.
На име захвалности за учешће на манифестацији и промоцију и афирмацију туризма, спорта и културе у Малом Зворнику свим учесницима изложбено – продајног сајма, финансијским и медијским спонзорима организатор је доделио захвалнице, које је, након свечаног проглашења победника такмичења у риболову и кувању, уручио председник општине Зоран Јевтић.
Манифестацију „Скобаљијада и Гурманијада“ организовала је Општина Мали Зворник у сарадњи са Туристичком агенцијом „Абеона“ и Клубом спортских риболоваца „Дринско језеро“ из Малог Зворника.
Финансијску подршку манифестациији пружили су: предузеће „Скроз“ доо Велика Река, „Видаковић систем плус“ доо Мали Зворник и Етно село „Моравски конаци“ из Велике Плане.
Логистичку подршку пружили су : Удржење ловаца „Црни врх“, Удружење жена „Незаборав“ Мали Зворник, Библиотека „17. септембар“ Мали Зворник и ЈКП „Дрина“ Мали Зворник.

Уредник: Љиљана Ристановић

Gallery with ID 38 doesn't exist.
Share