Општина помогла отварање једанаест нових радних места

У сали Скупштине општине Мали Зворник данас је уприличено потписивање уговора са послодавцима којима су од стране општине одобрена средства за запошљавање нових радника. Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић потписао је и уручио уговоре за отварање 11 нових радних места код пет послодаваца, који по Уговору добијају субвенцију у износу од 200.000 динара по радном месту. Обавеза послодавца је да редовно врши исплату зараде и пореска потраживања, те да запосленог радника држи у радном односу најмање две године.

Мартовски јавни конкурс за субвенционисање 55 новотворених радних места расписан је у складу са локалним акционим планом запошљавања за 2016. годину. У јануару је по програму за 2015. годину одобрено суфинансирање за 45 радних места.

Према речима председника општине, број од 56 особа које су по овим програмима у неколико месеци скинуте са евиденције бироа је огроман напредак за општину која спада у групу од 19 девастираних у Србији, и која, са 12.400 становника, има чак 2.400 незапослених лица.

Јевтић је истакао да је овај вид подстицаја за послодавце веома значајан, те да то потврђује чињеница да су се за коришћење средстава у текућој години, поред нових, поново пријавиле неке од фирми које су прошле године добиле средства и запослила нова лица са евиденције националне службе за запошљавање.

Субвенције су данас добили: Самостално занатско предионичарска радња, пр Митровић Зоран, Занатско угоститељска радња БРЗА ХРАНА 4М, пр Милован Јокић, Трговинска занатска радња ВЛАДО-ПРОМЕТ Мали Зворник и Самостално превозничко занатска радња ЈОВАНОВИЋ МИЛАДИН из Радаља који су запослили по два нова лица и „WOLF“ КД Лозница са огранком у Радаљу за три новоотворена радна места.

Share