Немачка развојна банка финансира енергетску санацију зграде основне школе „Бранко Радичевић“

Поводом отпочињања активности на пројекту „Енергетска ефикасност у јавним зградама“  који спроводе Немачка развојна банка KfW и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у посети општини Мали Зворник и основној школи „Бранко Радичевић“ јуче су боравили представници тих институција.

Малозворничка основна школа је укључена у прву групу објеката на којим ће се вршити санација у оквиру прве фазе реализације пројекта.

На радном састанку о основној школи присуствовали су и Стојанка Бугарин, директорица основне школе и Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник. Том приликом делегација се упознала са радом школе и сарадњом са локалном самоуправом. Обиласком објекта на којем ће се вршити енергетска санација, евидентирани су и додатни проблеми са којима се ова установа носи. Тако је у оквиру дела суфинансирања од стране општине Мали Зворник договорено да се изврши реконструкција дрвеног пода – паркета у спортској сали и санација и кречење зидова у спортској сали и радионицама. За ту сврху у буџету општине планирана су средства у износу од 2.500.000 динара.

Наиме, споразумом који је потписан 17. новембра 2015. године у просторијама Министарства просвете, науке у технолошког развоја општина Мали Зворник је прихватила обавезу да учествује са износом до 15% од вредности радова на енергетској санацији објекта и то кроз финансирање пратећих мера санације објекта које се не односе на енергетску ефикасност, већ које доприносе општем побољшању комфора коришћења објекта. Вредност радова које финансира министарство просвете, науке и технолошког развоја на основу Споразума са Немачком развојном банком – KfW износи око 20.000.000 динара.

Share