Људи и мостови MMXXII

Манифестација „Људи и мостови” одржана је XII пут на мосту краља Александра I Карађорђевића између Малог Зворника у Србији и Зворника у Републици Српској, у среду, 3. августа.

У оквиру овог догађаја, организован је традиционални сусрет челника и житеља два места, уз пригодан културно уметнички програм.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић и градоначелник Зворника, Зоран Стевановић, приликом обраћања окупљенима на манифестацији, међу којима су били и бројни представници медија са обе обале реке Дрине, послали су поруке мира, толеранције и љубави свима у свету.

Градоначелник Стевановић навео је да су сусрети на мосту део манифестације „Зворничко љето 2022”, те да је сврха свих програма и садржаја које она обухвата да спајају људе и пошаљу поруке које ће допринети неговању братских односа, међусобног поштовања и уважавања.

Челници Малог Зворника и Зворника истакли су да становнике ова два места спајају нераскидиве везе и да ће тако остати, да су они одувек једно, које је друштвеним и политичким приликама административно подељено на два дела.

Стевановић се осврнуо на реконструкцију моста која је обављена пре две године уз подршку Републике Србије, наводећи да је и то резултат братских веза и добрих односа Србије и Републике Српске.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, изразио је наду да ће и мост на граничном прелазу Мали Зворник – Каракај ускоро бити реконструисан и обновљен, по угледу на мост краља Александра I Карађорђевића.

Након обраћања окупљеним грађанима, гостима на манифестацији и представницима медија, челници Малог Зворника и Зворника традиционално су разменили симболичне поклоне.

У остатку програма на мосту уследила је приредба коју су извели чланови Фолклорне секције Библиотеке „17. септембар” из Малог Зворника и ученици Музичке школе „Војин Комадина” из Зворника, који су за ову прилику премијерно на почетку манифестације извели песму посвећену граду Зворнику.

У оквиру програма на мосту уприличена је и изложба слика са Ликовне колоније Малог Зворника, у организацији малозворничке библиотеке, као и презентација локалне гастрономије, која је реализована уз подршку ресторана „Обреновац”  из Зворника.

Манифестација „Људи и мостови” уприличена је уз сарадњу Туристичке организације општине Мали Зворник и Туристичке организације града Зворника, под покровитељством локалне самоуправе из Малог Зворника и Градске управе Зворник.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото галерија: Мали Зворник инфо / Општинска управа општине Мали Зворник

Share