Концертом Љубе Аличића синоћ отворена манифестација „Дрина је смисао живота 2022“

У Малом Зворнику синоћ су почели 11. „Дани спортско – рекреативног и културног туризма“, под слоганом „Дрина је смисао живота“.

Манифестацију је отворио председник општине, Зоран Јевтић, који је у име руководства локалне самоуправе поздравио све госте и посетиоце и захвалио им што су издвојили време и дошли да подрже дешавања која доприносе туристичком и привредном развоју општине.

У свом обраћању окупљенима на свечаном отварању, он је изразио захвалност и свима који помажу да Мали Зворник буде боље и лепше место за живот, а првенствено државном руководству Републике Србије и председнику Александру Вучићу.

Јевтић је навео да је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Мали Зворник припремљен богат и разноврстан програм и позвао посетиоце да узму учешће у садржајима који предстоје до недеље, 31. јула.

 Након свечаног отварања манифестације, нешто после 21 час, уследио је концерт певача народне музике у оквиру којег су пред бројном публиком наступили: Љуба Аличић, Раде Космајац и Бојана Барјактаревић.

Према утврђеном програму, петак и субота, 29. и 30. јул, резервисани су за 25. риболовно такмичење „Сомовијада“, уз мноштво пратећих садржаја.

У оквиру Сомовијаде, у Сакару ће у петак бити одржана традиционална акција добровољног давања крви, у времену од 09 до 14 часова.

У вечерњим сатима посетиоце очекује традиционални концерт народних игара, уз наступ фолклорних секција Библиотеке „17. септембар“ из Малог Зворника и Библиотеке „Политика“ из Крупња.

У суботу следи традиционално такмичење у припремању рибље чорбе “Златни котлић”, Сајам домаће хране, пића, сувенира и осталих рукотворина, наступ фолклорне секције библиотеке из Малог Зворника, као и изложба слика са малозворничке ликовне колоније.

Најмлађе учеснике и посетиоце очекује обука за вожњу скутера на води, уз подршку клуба „Мото- џет“ из Новог Сада.

У забавном делу програма, у суботу, 30. јула, на стадиону ФК“Јединство“ у Малом Зворнику, од 21 час, предвиђен је концерт Зорице Брунцлик и Милоша Вујановића, у пратњи Мирољуба Аранђеловића Кемиша. У завршници манифестације, у недељу, 31. јула, на Зворничком језеру предстоји 11. малозворничка регата, од Велике Реке до Скара, уз забаву учесника уз трубачки оркестар Бошка Крџавца.

Share