Милисав Деспотовић изабран за заменика председника општине Мали Зворник

Општина Мали Зворник добила је новог заменика председника. У избору је учествовало 23 од 25 присутних одборника и сви они су, на XIII седници Скупштине општине одржаној у понедељак 20. децембра, након излагања предлога председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, гласом подршке указали поверење кандидату са листе владајуће коалиције, одборнику Милисаву (Милана) Деспотовићу.

Приватни предузетник, рођен 9. новембра 1962. године у Зворнику, власник је СЗР „Деспот”, од 1997. Основну школу завршио је у Доњој Борини, а средњу школу у Лозници. Током образовања стекао је звање стручног радника у служби јавног информисања.

Функцију заменика председника општине Деспотовић ће обављати након петогодишњег мандата Милоша Радојчића, дипломираног правника, сада запосленог у Дому здравља Мали Зворник.

Радојчић је на новембарском заседању скупштине поднео неопозиву оставку на досадашњу функцију због заснивања радног односа у струци.

По свему судећи, након првих реакција и гласања, Деспотовић има значајну подршку већине одборника у локалном парламенту, коју је заслужио током свог ангажовања у политичком, економском и друштвеном животу локалне заједнице.

У разговору са представницима медија, Деспотовић истиче да је у протеклом периоду био председник Савета месне заједница Доња Борина, у контакту је са људима и зато је његова намера да допринесе, пре свега, решавању неких животних проблема грађана.

„Човек сам из народа, знам како већина живи и зато сам свестан и проблема с којима се сусрећу. Настојаћу да порадимо на решавању инфраструктурних питања јер људи не траже много, тек мало асфалта у свом селу, сигурно снабдевање струјом и водом, што је сасвим и нормално у ово време. Прихватио сам функцију у нади да ћу на том месту моћи да помогнем локалној заједници и општинском руководству”, рекао је Деспотовић.

У Малом Зворнику на власти је коалиција коју чине Српска напредна странке, Социјалдемократска партија Србије и Српска народна партија (листа СНС – СДП – СНП: „Александар Вучић – За нашу децу”), од средине 2021. године уједињена са Српским патриотским савезом (СПАС) – Александар Шапић: „Победа за Мали Зворник”.

Извори: Мали Зворник инфо / Лозничке новости

Фото: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share