Сребро Малом Зворнику на Купу дринских градова у Братунцу

У недељу, 8. августа, одржан је „Куп дринских градоваˮ, надметање у такмичарској дисциплини – лов рибе удицом на пловак на риболовној стази Рајска плажа, у Братунцу, које је организовало Спортско риболовно друштво „Дринаˮ Братунац.

Учествовало је осам екипа, из Малог Зворника, Лознице, Брчког, Бајине Баште, Лазаревца, Фоче и две које представљају домаћина – Братунац.

Клуб спортских риболоваца „Дринско језероˮ представљали су: Небојша Новаковић, Славиша Павловић, Ђорђе Јовановић и капитен Жељко Васић.

Победила је екипа „Дрина IIˮ из Братунца, у саставу: Предраг Милић, Бобан Филиповић и Александар Лончаревић. Друго место заузела је екипа КСР „Дринско језероˮ из Малог Зворника, а трећепласирани су представници УСР „Кечигаˮ из Брчког.

Од наших представника, појединачно, Небојша Новаковић, у А сектору, пласирао се на друго место, са уловом од 2.590 грама. Славиша Павловић, у Б сектору, био је петопласирани такмичар, са 1.980 грама, а Ђорђе Јовановић у Ц сектору осваја друго место, уловом од 2.910 грама. Најбољи резултат остварио је спортски риболовац Предраг Милић из екипе домаћина је мајстор стазе, са уловљених 3.180 грама рибе.

Овај улов, од 7.480 грама, у екипном пласману омогућио је екипи КСР „Дринско језероˮ поновљене успехе са недавно одржаних такмичења, XVIII „Видовданског купа” у Гибарцу и Купа Бајине Баште у риболову.

Такмичење су пратили повољни временски услови и улов целом дужином стазе. Ове године, куп је први пут одржан на новој локацији, уместо на старој стази у насељу Полом, што се показало као пун погодак.

Већ наредне седмице, 14. августа, СРД „Дринаˮ Братунац организује још једно такмичење, традиционалну Шкобаљијаду.

Спортско риболовно друштво „Дринаˮ Братунац основано је 1953 године. Кроз категорије пионира, јуниора и сениора друштво окупља око 350 чланова.

Извори: Мали Зворник инфо / Деспотовина / КСР Дринско језеро  Мали Зворник / СРД Дрина Братунац

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share