Екипа КСР Дринско језеро другопласирана на Купу Бајине Баште у спортском риболову

Организација спортских риболоваца Младица из Бајине Баште, 20. јуна, на језеру Заовине, у заливу у Јелисавчићима, била је домаћин LXXI Купа Бајине Баште у риболову. У пецању удицом на пловак такмичило се 12 екипа из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Клуб спортских риболоваца Дринско језеро представљали су искусни такмичари: Небојша Новаковић, Ђорђе Јовановић, Славиша Павловић и капитен Жељко Васић. Појединачно, Небојша Новаковић у првом сектору освојио је четврто место, Славиша Павловић, у другом сектору, био је шести, Ђорђе Јовановић у трећем сектору осваја прво место. Ови резултати омогућили су екипи КСР Дринско језеро другу позицију у екипном пласману.

Током три сата надметања највише успеха имала је екипа Липљана из Пљеваља. Друго место припало је Клубу спортских риболоваца Дринско језеро из Малог Зворника, а треће ООСР Скрапеж из Косјерића. Пљевљаци су имали девет секторских поена и укупно 8.870 грама упецане рибе. Малозворничани су уз 11 секторских поена упецали 7.350 грама рибе, а Косјерићани су имали 12 секторских поена и улов од 7.645 грама рибе.

У чуваркама је било највише белице, уз понеког гргеча и клена. Улови такмичара су се кретали од 515 грама до 3380 грама, колико је имао мајстор стазе Ратко Ристић из косјерићког Скрапежа. Друго место припало је Жељку Вуковићу из бајинобаштанске Младице, а треће Асаду Талићу из пљеваљског Липљана.

Пехаре, медаље и захвалнице најуспешнијим екипама и појединцима уручили су председник ООСР Младица из Бајине Баште Миломир Марјановић и директор Националног парка Тара Драгић Караклић.

Познати телевизијски новинар РТС-а, аутор чувене емисије „Сасвим природно”, почасни грађанин Бајине Баште Јован Мемедовић уручио је пригодне мајице најбољима из три сектора.

Извори: Златиборске Новине / ББ Глас / Форум Инфо / Мали Зворник инфо / КСР Дринско језеро

Фото: Организација спортских риболоваца Младица – Бајина Башта

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share