Novi parking prostor na uređenom platou u centru Malog Zvornika

Na predlog neformalne grupe građana mesne zajednice Centar, opština Mali Zvornik uredila je donedavno zapušten prostor u centru, ispred zgrade u Ribarskoj ulici.

U okviru adaptacije navedene površine, postavljene su behaton ploče, klupa i kanta za smeće.

Obeležena su parking mesta na platou i betonirane staze oko obližnje stambene zgrade.

Uređenjem platoa i izgradnjom odgovarajućeg slivnika rešen je dugogodišnji problem slivanja vode i stvaranja blata na platou usled padavina.

Površina uređenog platoa koji se nalazi između stambenih zgrada je oko 170 metara kvadratnih.

Radovi su koštali 551.988 dinara, a obavljeni su u okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana”.

Građani su učestvovali u izvođenju radova u iznosu od 10 posto ukupne vrednosti uređenja platoa.

Ukupno devet različitih aktivnosti i radova na teritoriji opštine u tekućoj godini obuhvaćeno je projektom „Mali Zvornik po meri građana”, a za ove namene opredeljeno je ukupno 5.200.000 dinara, od čega su 4.000.000 dinara sredstva opštine, a preostalih 1.200.000 dinara donacija Vlade Švajcarske, koja je navedeni projekat podržala kroz Program reforme poreza na imovinu i koji opština Mali Zvornik, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC), realizuje od 2018. do 2021. godine.

Predsednik opštine, Zoran Jevtić, rekao je da su radove u mesnim zajednicama u okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana” predložili građani na poziv lokalne samouprave sredinom protekle godine i svoje predloge podržali potpisima.

On je naveo da mu je veoma drago što su građani pokazali veliko interesovanje za učešće u projektu, da ovakav način rada opština ranije nije praktikovala, ali da se ispostavio kao veoma dobar i da veruje da će građani ubuduće još aktivnije učestvovati u odlučivanju o trošenju novca iz budžeta i unapređenju uslova za život u lokalnoj zajednici.

Javni poziv za dodelu sredstava za realizaciju predloženih radova sproveden je tokom avgusta 2020. godine, nakon čega je komisija opštine razmatrala prispele predloge i izabrala one koji su ispunili propisane kriterijume.

U prilogu teksta su fotografije koje svedoče o izgledu platoa pre uređenja, za vreme radova i nakon toga.

Izvor: Opštinska uprava opštine Mali Zvornik

Foto: Opštinska uprava opštine Mali Zvornik

Share