Одржана редовна седница Извршног одбора Удружења пензионера и инвалида

Редовна седница Извршног одбора Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника одржана је у петак, 26. фебруара. Девет присутних, од 11 чланова, усвојило је Извештај о раду Удружења за 2020. годину и Програм рада Удружења за 2021. годину.

Размотрени су сви предлози за организацију једнодневних екскурзија у 2021. које ће, свакако, зависити од епидемиолошке ситуације у Републици Србији, постигнут је договор о обележавању Међународног дана жена у угоститељском објекту који задовољава све превентивне мере.

Удружење пензионера и инвалида Малог Зворника, Извршни одбор и Скупштина предузимају иницијативе и акције код државних органа, организација социјалног осигурања, здравствене и социјалне заштите и других асоцијација које се баве питањима пензионера у циљу побољшања материјалног, социјалног и опште-друштвеног положаја пензионера.

У 2021. години реализују два пројекта – „Превоз пензионера и инвалида ради лакшег доласка доктору и другим јавним установама” и „Побољшање друштвено социјалног живота пензионера и инвалида Малог Зворника”.

Према речима председнице Удружења Драгане Алексић, од чланарине је у децембру 2020. године издвојена једнократна или периодична помоћ пензионерима са најнижим примањима. Поједини чланови нису у могућности ни да плате преко потребну терапију за лечење хроничних болести. „Спремни смо да помогнемо нашим суграђанаима и члановима када немају искуства, суочавају се са тежим обољењима или нису у могућности да закажу преглед код врхунских стручњака у Клиничком центру Србије и Институту за ортопедско-хируршке болести „Бањица”, нису у стању да организују превоз санитетом до клиничко-болничких установа у Београду, а можемо да контактирамо надлежне организације у најкраћем року и обезбедимо ефикасну негу геронтодомаћица, драгоцену помоћ за старија лица и одрасле особе са инвалидитетом”.

Следи расподела пакета социјално угроженим члановима који су у категорији најнижих пензија. При тој одлуци, чланови Извршног одбора, који спроводе ову акцију, руководиће се чињеницом да је 2019. и 2020. године додељено 146 пакета, те ће предност у расподели имати пензионери који до сада нису примили пакет.

Према одлуци Извршног одбора, крсна слава Удружења, од 8. новембра 2021. године је Свети великомученик Димитрије – Митровдан.

Фиксни контакт телефон Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника је: 471 069

Можете се обратити председници удружења Драгани Алексић (060 61 908 72) или њеном заменику Миленку Мијатовићу (069 80 464 07)

email address: penzionermz@gmail.com

Адреса: Рибарска бб, 15318 Мали Зворник

Фото: Мали Зворник инфо

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Повезане вести:

Share