Завршени радови на доњој конструкцији моста краља Александра Првог Карађорђевића

Радови на доњој конструкцији Моста краља Александра Првог Карађорђевића су завршени и мост је у целости бетониран, саопштио је данас заменик градоначелника Бојан Ивановић.

Он је рекао да ће се представници Градске управе Зворник до краја ове седмице састати са представницима општине Мали Зворник, Граничне полиције БиХ, надлежних институција Србије, извођачима радова и Надзорним органом како би се дефинисала могућност отварања моста за пешаке, највероватније уз одређене термине када ће он бити затворен.

„Очекујемо да ће то до краја седмице бити договорено и да ћемо моћи саопштити суграђанима како ће и у ком обиму мост бити пуштен у функцију. Локалној заједници је у интересу да то буде што пре, али то не зависи од нас, него од виших инстанци.” 

У наставку реконструкције моста биће предузети радови на горњем делу који подразумевају пескарење, антикорозивну заштиту и фарбање металне конструкције након чега ће бити урађена хидроизолација бетонске конструкције и асфалтирање, те постављена расвета.

Извор: Град Зворник – Press служба

Share