Објављен Историјски часопис општине Мали Зворник

Пројекат „Историјски часопис општине Мали Зворник” успешно је завршен и одштампан у неколико стотина примерака.

Организатор пројекта била је НВО „Удружење грађана за проучавање прошлости и народне традиције на подручју општине Мали Зворник”, док је пројекат финансиран из буџета општине Мали Зворник.

У часопису је објављен један део непубликоване историјске грађе, и хронолошки су приказана дешавања на територији наше општине кроз историју.

„Удружење грађана за проучавање прошлости и народне традиције на подручју општине Мали Зворник” захваљује се свима који су учествовали и сарађивали на пројекту, а како материјала за публикације овог типа има у великим количинама, надају се наставку штампања часописа на годишњем нивоу и објављивањем преосталих неиспричаних прича.

Текстове су припремили чланови удружења: Слободанка Павић, Небојша Мићић, Раде Новаковић, Предраг Спасојевић, Драго Галић и Милица Павић. Професор историје Слободанка Павић предводи удружење грађана којем је основни циљ проучавање историје и чување народне традиције општине Мали Зворник, а заслуге за обраду и дизајн часописа припадају Милици Павић. 

Кликом на линк испод можете погледати online верзију часописа.

 

Насловна фотографија: Локалитет „Орловине”

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share