Летњи научно-истраживачки камп „Доња Трешњица 2018”: Наступ фолклорне и музичке секције УЖ „Незаборав”

Фолклорна и музичка секција УЖ „Незаборав” Мали Зворник наступила у Доњој Трешњици

Други летњи научно-истраживачки камп „Доња Трешњица 2018” траје од 14. до 22. јула. Шестог дана, пред учесницима кампа били су бројни изазови, али су организатори предвидели два едукативна садржаја и културно-уметнички програм. Јутро је почело посетом екипе РТС, предвођеном новинарком Славицом Џиновић. Стигли су непосредно после доручка када је најмлађи од 25 учесника кампа прославио други рођендан.

Након тога реализовано је предавање о превенцији наркоманије које су реализовали Божидар Драгутиновић, председник Удружења грађана за борбу против наркоманије и осталих видова зависности „Преображење”, и Денис Симоновски, члан и штићеник удружења. Предавање је реализовано поред логорске ватре.
Уследео је одлазак на плажу у Амајићу. Учесници кампа сакупили су пластични отпад, али и све исечено грање и коров са плаже. За то време скуван је ловачки гулаш који је обезбедило Ловачко удружење „Црни врх” из Малог Зворника. Уз Младена Мићића, ловочувара, ту је био и управник ловишта са неколико ловаца. Обављен је ручак и припреме за дружење са реализаторима пројекта „Новим стазама лековитог биља”. Њихова радионица реализована је од 17.00 часова уз подршку Удружења жена „Незаборав“, Библиотеке 17. септембар и „Удружења жена Малог Зворника”.

Око 18.30 часова почели су да пристижу мештани. Забављали су их, уз песме и кола из Србије, Драган Лазић (Удружење слепих и слабовидих) у пратњи младог солисте на хармоници Николе Јездимировића.
Уследио је наступ фолклорне секције Удружења жена „Незаборав“, са сплетом игара из Шумадије. На паузи и припреми другог сплета отпевано је неколико песама а онда су челници Планинарско-бициклистичког спортског удружења „Шарена буква” из Радаља и Друштва истраживача „Зенит” из Бачке Тополе поделили захвалнице свима који су подржали и помогли овај камп. Затим је изведен сплет влашких игара.

Након официјелног програма уследела је игранка, а учесници кампа наставили су дружење уз логорску ватру.

Новинари: Предраг Спасојевић / Далибор Крстић

Прилог: Фото галерија

Share