VII „Скобаљијада и гурманијада” у Малом Зворнику: Празник за спортске риболовце и гастрономе

Седма „Скобаљијада и Гурманијада” у Малом Зворнику одржаће се у суботу, 9. јуна 2018. године

„Скобаљијада и гурманијада” је манифестација чији покровитељ је општина Мали Зворник, а промоцију и део послова организације такмичења и културно уметничког програма обављају Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро”, Спортски савез „Дрина” Мали Зворник, Ловачко удружење „Црни врх”, Библиотека „17. септембар”, „Удружење жена Малог Зворника”, УЖ „Незаборав” и ЈКП „Дрина” Мали Зворник.

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ: 

СКОБАЉИЈАДА:

Скуп такмичара, пријаве, котизација, извлачење бројева за стазу, подела доручка од 07.00 до 08.00 часова, на шеталишту поред реке Дрине, испред кафеа ,,Дашчара’’. Припрема за такмичење на стази од 08.00 до 09.00 сати. Старт такмичења је у 09.00 сати и траје до 14.00 часова.

Такмичење је појединачно а пропозиције такмичења ће сваки учесник добити при регистровању за такмичење.

Од 14.00 до 15.00 часова је мерење улова, а у 15.00 је свечани ручак за учеснике такмичења са проглашењем победника и доделом награда.

Котизација по такмичару укинута је одлуком покровитеља манифестације, од 2016. године. Сваки такмичар, уз фонд вредних награда, има обезбеђен доручак, флашу воде, ручак и такмичарску мајицу.

Пријава екипа до 09. јуна, на број телефона КСР „Дринско језеро”: 015/471-203, као и на дан такмичења на стази.

ГУРМАНИЈАДА:

Учешће је бесплатно, организатор обезбеђује дрва за котлић, а материјал за кување обезбеђује учесник у такмичењу. Такмичење је екипно. Екипа званично броји три члана.

Такмичење ће се одржати у три категорије:

1- Кување рибље чорбе;
2- Кување чорбастог пасуља;
3- Кување гулаша на ловачки начин.

Пријава екипа до 09. јуна, на број телефона КСР „Дринско језеро”: 015/471-203, као и на дан такмичења на стази. Пријаве је препоручљиво извршити током промотивног периода, због припреме сунцобрана, столова и дрва за екипе. 

Потврда пријаве екипа и извлачење бројева предвиђено је између 09.00 и 10.00 сати, код судијског стола. Такмичење почиње у 10.00 сати и траје до 13.00 часова, када ће се узорци са стартним бројевима достављати судијама на оцењивање (детаљније у пропозицијама такмичења). Једна екипа, може се такмичити у једној или више категорија. У 14.00 часова је проглашење победника и додела награда (прва, друга и трећа) по категоријама.

Насловна фотографија: Мали Зворник инфо, 2017. година.

 

Share