Курир: Скандал који потреса Србију – Деца се на Инстаграму хвале дрогом коју користе чак и испред полицијских кола!

У школи, код куће уз лектиру, а нарочито дрско испред полицијских кола, тинејџери из Србије уживају у опојним супстанцама, а тиме се хвале и утркују на Инстаграму.

За свега осам дана „Дрогу Србије“, судећи према најстаријој објављеној фотографији, запратило је скоро 1.300 људи. Осим очигледно недозвољених опојних дрога и неретко њихових повећих количина, на овим сликама забрињавајући је и узраст особа које су на слици, јер делује да је већина њих малолетна, или још у средњој школи.

Профил је у међувремену угашен, али се појављују нови са сличним именом који прикупљају нове фотографије.

Колико се клинци из Србије осећају моћно и незаустављиво покушавају да покажу и смотаним џоинтима уваљени у последњим редовима школске клупе, не презајући од могућности избацивања, припаљујући их уз полицијски аутомобил, или фотографијом са терасе на којој у руци држе повећу количину марихуане, док се у позадини виде полицајци на паркингу.

На осталим објавама, уз које већином и стоји линк ка профилу аутора фотографије, хвалисавост иде даље уз „аранжирање“ хиљадама динара и стотинама евра.

Пакетом „траве“ они „телефонирају“ на улици, код куће гаје марихуану, белим цртама шарају по столовима и хвале се таблетама, између осталог и пакетима „ксанакса“, краткотрајног анксиолитика из бензодиазепинске класе психоактивних лекова.

Страница „Дрога Србија“ истиче да не промовише продају и конзумирање опојних дрога. Ипак, у опису профила истакнуто је да првих 10.000 пратилаца „добија поклончић“, а објављене фотографије представљају као дела својих пратилаца, које обележавају у својим објавама.

Родитељи су већ алармирани на друштвеним мрежама и љути јер је тренд „Богатих клинаца са Инстаграма“ отишао много даље, од бахатости до дрскости – предалеко.

– Дрогу за уживање припремају у школским клупама за време часа, школским одморима, школским тоалетима, школским двориштима, на улици, стану. Родитељи, да ли се запитате шта вам деца раде у школи! Дошли смо у стадијум када више ови клинци немају респект према никоме, па чак ни према полицији! Пријатељи, ви који бринете о својој деци, идите на овај Инстаграм профил и проверите да случајно међу овим наркоманима није и ваше дете. Толико о правима детета. Децу смо некада слали у школе да се школују, а сада их шаљемо да се дрогирају – написао је један од корисника Фејсбука.

Извор: (Kurir.rs /Blic – М.Р.)

Share