Светиња у стени добија нови изглед

 

У Малом Зворнику је изливањем плоче на 21. метру зида звоника  на цркви у стени, окончана прва етапа радова на овој светињи, која ће када све буде завршено подсећати на цркву у којој су мошти св. Василија Острошког.

На пролеће ће радови бити настављени постављањем дрвене конструкције, звоника, крова и крста, у висини од 12 метара, што би укупно било 33 метра, симболишући године Господа Исуса Христа.

Светињу  у Малом Зворнику, поред магистралног пута у непосредној близини моста “Краља Александра Карађорђевића”,  у облику крста димензија 33*33 метра, у унутрашњости стене, ископали су непознати градитељи 30-тих година прошлог века приликом изградње великог подземног комплекса, познатијег као Краљев подземни тајни град. Обнову запуштене светиње започео је свештеник Милета Товаровић пре нешто више од 10 година уређујући је изнутра и обављајући богослужења  сваког петка,  да би у последње време захваљујући упорности свештеника, верног народа широм света и локалне заједнице, као финансијској подршци општине Мали Зворник, црква и на спољашњем изгледу почела да добија изглед по којем је већ у народу добила назив “Мали Острог”.

Share