Наставак опремања и модернизације САЈ-а

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је недавна вежба Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) на Аеродрому „Никола Тесла“ показала да је та јединица спремна за реаговање у свакој ситуацији.

Стефановић је, гостујући на Телевизији „Пинк“, истакао да САЈ делује у изузетно ризичним тренуцима, и то када су животи полиције и грађана угрожени, додавши да је у плану модернизација опреме којом јединица располаже.

Он је подсетио на то да је задатак САЈ-а да реагује у талачким ситуацијама и онда када постоје посебни ризици по припаднике полиције.

Према његовим речима, показна вежба САЈ-а на Аеродрому „Никола Тесла“ само је део дијапазона деловања безбедносних служби и специјалних јединица.

Специјална антитерористичка јединица ће, како је најавио, добити нову опрему, панцире и наоружање, а планирана је и набавка новог оклопног возила „Милош“.

Потпредседник Владе је објаснио да је то вишенаменско возило изузетних перформанси, које је веома добро оклопљено и наоружано, а има и способност превоза довољног броја припадника.